Paul Pârşan: „USAMVB Timişoara este tot mai aproape de agricultori!”

Paul Pârşan: „USAMVB Timişoara este tot mai aproape de agricultori!”

- in Agricultura, Educatie, Interviu, Locale, Slider, Stiri
0

Interviu cu prof. dr. univ. Paul Pârşan, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” Timişoara.

 Ce relaţie are USAMVB Timişoara cu fermierii?

În ultimii ani, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regle Mihai I al României” Timişoara s-a apropiat tot mai mult de fermieri şi de mediul de afaceri şi mi se pare normal, fiindcă universitatea este finanţată, în mare parte, din bani publici. Avem această responsabilitate de a ne întoarce către comunitate, în cazul nostru, spre agricultori, cu ceva bun cu o ofertă pe care o punem la dispoziţie cu o bună competenţă. Avem o pregătire spectaculoasă a studenţilor de când copiii fermierilor au început să vină să absolve USAMVB Timişoara. Avem studenţi foarte buni, de succes şi cu rezultate foarte bune. În ultimii ani, Staţiunea Didactică a universităţii pe zona vegetal poate să fie un model de tehnologie şi de bune practici agricole. Misiunea socială a universităţii constă în transformarea ei într-un centrul de resurse educaţionale şi de servicii oferite comunităţii.

Dar cu alte universităţi?

USAMVB Timişoara promovează parteneriatul cu instituţii de învăţământ superior din ţară şi din străinătate, bazat pe principiile libertăţii academice, gândirii libere, pluralismului politic şi respectării drepturilor şi liberătăţilor fundamentale ale omului. Vreau să mai spun că suntem singura universitate din Europa care face o expoziţie agricolă de acest nivel, este vorba de Banat Agralim.

Câţi studenţi au fost în anul academic 2014 -2015?

În anul academic 2014-2015, la USAMVB Timişoara au studiat un număr de 4.820 tineri din ţară, dintre care: 3.715 – ciclul de licenţă; 955 – ciclul de masterat şi 150 – ciclul de doctorat. La aceştia se adaugă 47 studenţi la ciclul licenţă, 14 masteranzi şi 3 doctoranzi, din alte ţări.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *