“Pătura care citește” a ajuns la ediția a cincea și revine în Piața Unirii

“Pătura care citește” a ajuns la ediția a cincea și revine în Piața Unirii

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

“Pătura care citește” a ajuns la ediția a cincea. “Joi, 8 iunie, de la ora 18:00, ne (re)vedem în Piața Unirii”, îndeamnă scriitorul Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timiș, organizatorul evenimentului, unic în România.

Radu Stoica și trupa Vestne vor fi, ca de obicei, alături. Carte, scriitori, cititori la cel mai important picnic urban de lectură din România. Organizată în premieră de către Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, în mai 2013, Pătura care citește a devenit marcă înregistrată a B.J.T.  în iulie 2015, odată cu Lecturi aprinse, proiect care vizează organizarea de lecturi publice în surse inedite de lumină.

„Lecturile publice reunind peste 500 de persoane reprezintă experimente social-literare inedite, nemaifiind organizate până acum nicăieri în lume manifestări de acest gen la o asemenea anvergură: ConCentrica (mai 2016), picnicul urban de lectură Pătura care citește (iunie 2016), Literatura intră-n joc (lecturi în licee, proiect demarat în cadrul LitVest 2016) s.a.” se arată în textul de nominalizare a managerului B.J.T., scriitorul Tudor Crețu, ca finalist la categoria „Literatură”  a Galei Oamenii Timpului, Iași, 2016.

 Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” a câștigat, în 2012 și 2013, trofeul de Cea mai bună bibliotecă din România la Gala Industriei de Carte Bun de tipar și a lansat, în ultimii ani, concepte și proiecte care au redefinit exprimarea publică prin lectură.