Patru studenți de la Facultătea de Arte şi Design UVT au câștigat Urban Installations Hackathon

Patru studenți de la Facultătea de Arte şi Design UVT au câștigat Urban Installations Hackathon

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Studenții Facultăţii de Arte şi Design, Bianca Buza, Olga Tarchila și Răzvan Hui, au câștigat concursul de proiecte Urban Installations Hackathon, organizat de IncubART Makerspace.

Din cele 16 echipe înscrise, primele cinci echipe clasate au fost alcătuite din studenți de la Facultatea de Arte și Design UVT, specializarea Design. Cele cinci proiecte selectate vor beneficia de finanțare de până la 5000 de lei, pentru a fi implementate.

Mentorii studenților din UVT, câștigători ai concursului, au fost conf. univ. dr. Dan Moga, lect. univ. dr. Sergiu Zegrean şi lect. univ. dr. Iosif Mihailo.

Horia Băcanu, PR UVT, a subliniat că în perioada 1-30 noiembrie, Institutul Român de Dezvoltare al Tinerilor (IRDT), în colaborare cu incubART, organizează „Shine your light” – Urban Installation Hackathon. După deschiderea oficială a hackathon-ului, din perioada 1-3 noiembrie, competitorii au avut la dispoziție 48 de ore pentru a realiza schița proiectului. Pentru realizarea acestei schițe studenții pot lucra individual, sau pot face parte dintr-o echipă formată din maxim 5 membri. Fiecare echipă are dreptul de a prezenta un singur proiect. Departajarea se realizează de către juriul stabilit de organizator prin acordarea unor calificative, ținând cont de următoarele criterii: respectarea temei impuse, integrarea proiectului, durabilitatea instalației, utilitatea acesteia pentru comunitate, crearea unui plan de buget care să permită implementarea proiectului cu suma acordată de organizatori. Din componența juriului fac parte reprezentanți din partea incubART Makerspace, Facultatea de Arte de Design, Facultatea de Arhitectură și Urbanism și un reprezentant din partea IRDT. Dezvoltarea propriu zisă a instalației va avea loc în perioada 4-24 noiembrie, iar expunerea instalațiilor va fi organizată în 25 noiembrie.

Proiectul este realizat cu sprijinul echipei incubART Makerspace. Pe parcursul implementării se pot utiliza toate dotările și echipamentele din atelierele incubART și va fi acordat suportul echipei incubART în ceea ce privește modul de funcționare al echipamentelor din ateliere.
Gh. M.