Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a verificat miercuri, 19 martie, șapte restaurante din Timișoara. Patru restaurante s-au ales cu activitatea oprită până la remedierea deficențelor. De asemenea, comisarii CJPC Timiș au aplicat două avertismente și nouă amenzi în cuantum total de 54.000 lei.
“Dintre cele mai importante nereguli, menționăm: produse alimentare utilizate ca materii prime,depozitate neconform,care nu respectau condițiile impuse de producător; bloc alimentar neigienizat corespunzător,cu exfolieri ale pereților; spații de refrigerare-congelare neigienizate, comercializarea unor produse depistate fără termene de valabilitate afișate pe etichetă; comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită; folosirea, în procesul tehnologic de preparare, a unor tăvi și cuptoare neigienizate corespunzător cu depuneri consistente de grăsimi arse,hote neigienizate; utilizarea unor cântare neverificate metrologic; materii prime lipsite de elemente de identificare/caracterizare necesare stabilirii conformității acestora; materii prime cu modificări organoleptice; depozitarea produselor în recipiente improprii; utilizarea unor spații de depozitare neigienizate“, au transmis reprezentanții CJPC Timiș.
Comisarii Protecției Cosnumatorilor au mai adaugat și următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe; a fost dispusă sancțiunea complementară de oprire temporară a prestării serviciilor pană la remedierea deficențelor pentru patru unități, respectiv Restaurant Merlot (SC OPT CONDIMENTE SRL), Trio Cartier pizzerie (SC GASTRONOMIQUE TRIO SRL), La Focacceria (SC LA FOCACCERIA SRL) și restaurant Porto Arte (SC GAMACENTRUM SRL).
CJPC Timiș anunță că astfel de controale vor continua.