Patronii si angajatii din Horeca, protest in centrul Timisoarei: “Nu Covid-ul ne omoara, ci ignoranta voastra”

Patronii si angajatii din Horeca, protest in centrul Timisoarei: “Nu Covid-ul ne omoara, ci ignoranta voastra”

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Angajații din industria ospitalității din mai multe orașe din România au luat decizia de a ieși astăzi în stradă, nemulțumiți fiind de faptul că restaurantele și cafenelele nu pot fi deschise ca urmare a măsurilor impuse de Guvern din cauza pandemiei de coronavirus.

O astfel de acțiune de protest a avut loc și în Piața Unirii din Timișoara, unde câteva zeci de persoane s-au adunat pentru a protesta, ținând în mâini pancarte cu mesaje precum “un an de restricții, zero despăgubiri”, “nu Covid-ul nu omoară, ci ignoranța voastră” sau“Horeca – capăt de drum”.

Acest sector de activitate este cel mai afectat de pandemie, fiind restricționat din 14.03.2020 și până în prezent. Suntem blocați și aduși în pragul falimentului, ca urmare a deciziilor autorităților, neconfirmate de nicio statistică științifică. Promisiunile guvernului ne-au dat încredere, dar deciziile au contrazis și ne-au lăsat fără nicio speranță. (…) Realitatea la 15.02.2021: nu există despăgubiri; peste 120.000 concedieri; 120.000 euro pierdere pe locație/an; 120.000 companii în faliment; 3 miliarde euro pierderi în anul 2020. De aceea, încercăm să atragem atenția în mod pașnic, dar dureros, că suntem la capăt de drum“, a transmis Asociația Patronală Horetim, organizatorul protestului din Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *