Patrimoniul Muzeului Național al Banatului din Timișoara este de astăzi mai bogat

Patrimoniul Muzeului Național al Banatului din Timișoara este de astăzi mai bogat

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Patrimoniul Muzeului Național al Banatului din Timișoara este de astăzi mai bogat. Instituția de cultură a primit prin donație testamentară a Marietei Pamfil (1946 – 2020), 11 lucrări de artă cum ar fi pictură, lucrări de grafică și sculpturi).

Marieta Pamfil a fost artist plastic și bijutier. Lucrările din donația testamentară au fost realizate în prima jumătate a secolului al XX-lea de artiști importanți din Banat. Printre acestea se numără și lucrări de artă ce au aparținut Olgăi Suits, mama Marietei Pamfil.

O casă din Timișoara a păstrat amintirea Olgăi Suits (1911-1992), muză a pictorului Ştefan Szönyi (1913 – 1967) în perioada interbelică, model de frumusețe, având vocația cultivării unor prietenii de lungă durată cu artiști și colecționari de artă, ea însăși fiind pasionată de artă și urmând studii de desen la clasa graficianului Julius Podlipny. Lucrările primite ca donație testamentară pot fi admirate începând de vineri, în bastionul Theresia, din strada Martin Luther nr. 4“, transmite reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *