Patrimoniu etnografic, la Muzeul Satului Bănățean

Patrimoniu etnografic, la Muzeul Satului Bănățean

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara pregătește o nouă expoziție. Este vorba despre “Patrimoniu etnografic”, care este cea de-a cincea expoziție din cadrul proiectului “Colecții și colecționari din România” și va cuprinde ansambluri vestimentare tradiționale huțule din Bucovina din colecția Elena  Torac.

Expoziția va fi deschisă în perioada 15 mai -7 iunie, în intervalul marți – sâmbătă de la 10.00 la ora 18.00, iar duminica de la 12:00 la 20:00. Coordonatorul evenimentului este muzeograful Marius Matei.

Elena Torac este un colecționar și totodată un meșter popular autentic, care păstrează și promovează valorile străbunilor huțuli. Împreună cu familia, artista  participă la cele mai prestigioase târguri ale meșterilor populari din țară, dar și la manifestări organizate în străinătate (Moldova, Ucraina, Belgia, Austria, Germania, Italia și Canada).

Colecția etnografică Elena Torac își propune să aducă în fata publicului obiecte de o valoare inestimabilă, aparținând odăii strămoșilor huțuli de odinioară, dorind să înlăture ceea ce nu este cu adevărat autentic.

Vernisajul expoziției miercuri, 15 mai, de la ora 12, în sala expoziției de bază a Muzeului Satului Bănățean.