Pasul facut de Primaria Timisoara pentru introducerea unui sistem de iluminat modern pe 25 de strazi

Pasul facut de Primaria Timisoara pentru introducerea unui sistem de iluminat modern pe 25 de strazi

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara se pregătește să facă un pas important cu scopul de a introduce un sistem de iluminat public inteligent pe un număr de 25 de străzi din oraș. Astfel, în următorul plen, consilierii locali din Timișoara vor vota un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminat public în municipiul Timișoara, județul Timiș“.

Obiectivul menţionat cuprinde un număr de 25 de străzi din Municipiul Timișoara (Alexandru Ioan Cuza, Aleea FC Ripensia, Arieș, Cluj, Iuliu Maniu, 3 August 1919, Republicii, Revoluției 1989, 16 Decembrie 1929, Constantin Brâncoveanu, Dr. Iosif Bulbuca, General Ion Dragalina, Circumvalațiunii, Drubeta, Eroilor de la Tisa, Gh. Dima, Gh. Doja, Pestalozzi, Mihai Viteazu, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Piața Consiliul Europei, Tudor Vladimirescu, Victor Babeș) care se vor moderniza prin montarea a 2.248 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul obiectiv este obținerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic și ecologic, care va aduce reducerea semnificativă a cheltuielilor cu energia electrică și reducerea la o parte din costurile întreținerii Studiul de fezabilitate urmărește creșterea gradului de securitate individuală și colectivă, creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale, ridicarea gradului de civilizație, a confortului și calității vieții“, scrie în proiectul de hotărâre.

Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții a fost realizat de către firma SC Alba Proiect Consulting SRL, care l-a donat municipalității. Potrivit studiului de fezabilitate, pentru introducerea sistemului de iluminat public modern pe cele 25 de străzi Primăria Timișoara are nevoie de o sumă de bani care se ridică la peste zece milioane de lei, cu TVA inclus. Durata estimată pentru efectuarea lucrărilor este de șapte luni, iar sursa de finanțare o reprezintă bugetul local al Primăriei Timișoara.