Passenger și Zdob și Zdub, concert în august pe scena „Celebrarea orașului”

Passenger și Zdob și Zdub, concert în august pe scena „Celebrarea orașului”

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Passenger vine pentru prima dată în Timișoara. Așadar, artistul britanic va susține primul concert în vestul țării, pe scena evenimentului „Celebrarea orașului”, sâmbătă, 17 august. Zdob și Zdub, cea mai populară trupă din Republica Moldova, va completa programul serii cu un concert electrizant, în stilul etno-rock deja consacrat.

Ediția din acest an a Celebrării orașului, va avea loc în perioada 16-18 august și propune publicului peste 100 de evenimente culturale, sportive și comunitare, pentru toate vârstele.

În premieră absolută pentru evenimentele din Timișoara, locațiile principale de desfășurare vor fi Parcul Civic și Bulevardul I. C. Brătianu, două zone centrale din inima orașului, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați.

Passenger, concert  în premieră în Timișoara, pe scena „Celebrarea orașului”

Cântăreț și compozitor multi-premiat și cu vânzări de platină, Passenger a trecut de la concerte la colțul străzii la stadioane pline și are peste 7,4 milioane de abonați pe canalul de YouTube, 3,8 milioane de urmăritori pe Facebook și peste 14 milioane de ascultători pe lună pe platforma Spotify. „Let Her Go” a ajuns numărul 1 în 19 țări și a înregistrat peste șase miliarde de stream-uri la nivel global, fiind a doua cea mai difuzată piesă din toate timpurile. Consecvența producției sale și autenticitatea sa, atât pe scenă, cât și în afara ei, i-au adus lui Passenger o bază de fani la nivel mondial și turnee în întreaga lume, fiind cap de afiș pe unele dintre cele mai renumite scene.

Trupa Zdob și Zdub este cea mai populară trupă etno-rock din Republica Moldova, care combină hardcore-ul și folclorul balcanic într-un mod unic și original. Cu elemente de hip-hop, drum’n’bass, jungle, punk și triluri de fluier sau trompetă tradițională, trupa a creat un crossover muzical inegalabil. Zdob și Zdub îmbină intensitatea urbană cu spiritul rural. Zdob și Zdub au evoluat pe aceeași scenă cu numeroase formații cu renume mondial: Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against the Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin’ Criminals, Linkin Park ș.a.

„Celebrarea orașului”, parte din moștenirea Programului Timișoara 2023, este un eveniment platformă finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *