Pasi importanti cu scopul finalizarii cercetarilor arheologice pe santierul Centurii de Sud a Timisoarei

Pasi importanti cu scopul finalizarii cercetarilor arheologice pe santierul Centurii de Sud a Timisoarei

- in Locale, Slider, Stiri, Utile
0

Arheologii fac pași importanți cu scopul de a finaliza cercetările de pe siturile deschise pe traseul Centurii de Sud a Timișoarei.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a informat miercuri, 20 mai, pe Facebook, că arheologii de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia sunt în curs de finalizare cu cercetările la situl numărul cinci de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud. Acest sit se află la km 6+700 – km 6+890, în apropiere de DN 59, Timișoara – Șag – Moravița.

În total, pe traseul centurii de sud sunt opt situri arheologice. După închiderea sitului cinci, mai rămân de cercetat încă două situri, unul care se află între localitatea Utvin și DN 59, iar celălalt între localitățile Moșnița Nouă și Ghiroda”, a transmis DRDP Timișoara.

Centura de Sud a Timișoarei va avea o lungime de 26 de kilometri, iar lucrările începute în această primăvară sunt realizate de către firma Tirrena Scavi. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 58 de milioane de euro, la care se adaugă TVA, iar lucrările trebuie finalizate în doi ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *