Pas important pentru ca Centrul de legume-fructe de la Tomnatic sa prinda contur

Pas important pentru ca Centrul de legume-fructe de la Tomnatic sa prinda contur

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

O mână de ajutor pentru micii producători din zona Tomnatic, care reușesc cu greu să-și vândă legumele și fructele.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că a fost finalizat studiul de fezabilitate privind realizarea primului centru de legume-fructe din județ. Valoarea investiției este estimată la aproximativ cinci milioane de euro.

Centrul de legume-fructe din comuna Tomnatic este un proiect care a fost foarte mult dezbătut și foarte mult analizat din punct de vedere al locație. Este vorba de un teren cu o suprafață de 11.500 mp care a fost pus la dispoziție de comuna Tomnatic pentru consiliul județean pentru această investiție. Noi am demarat în regim de urgență realizarea studiului de fezabilitate, studiu de fezabilitate care are azi câteva planșe. Studiul de fezabilitate ne dă o valoare de realizare a acestui proiect de aproximativ cinci milioane de euro. Este un proiect foarte important, nu neapărat ieftin, pentru că asigură micii producători, în mod special din zona de nord-vest a județului Timiș, zona cea mai dezvoltată din punct de vedere legumicol și al colectării fructelor“, a spus șeful CJT, Călin Dobra.

Reprezentanții instituției au informat că urmează să fie înființată și o societate comercială, care va avea ca acționar unic CJ Timiș, care va administra Centrul de legume-fructe de la Tomnatic.

Administrarea va fi făcută de o societate comercială unde consiliul județean va fi acționar unic, care va fi înființată în acest domeniu de activitate. Vom face această investiție pentru a putea veni în sprijinul micilor producători. Mai mult ca sigur investiția va fi administrată de societatea comercială a consiliului județean, care va achiziționa produsele de la micii producători. Vrem să încercăm să eliminăm bișnița produselor, să mergem cu prețuri corecte pentru producători, astfel încât mai departe această societate comercială să încheie contracte cu magazinele mari care au început o politică de promovare a produselor autohtone. Va fi un fel de piață de gros, cu preț corect și respect față de micii producători“, a mai spus Dobra.

Lucrările vor începe anul viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *