Pas important făcut de Guvern cu scopul realizării Terminalului Plecări Curse Externe la Aeroportul Timișoara, o investiție de 40 milioane euro Foto

Pas important făcut de Guvern cu scopul realizării Terminalului Plecări Curse Externe la Aeroportul Timișoara, o investiție de 40 milioane euro Foto

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

A fost făcut un pas important cu scopul realizării Terminalului Plecări Curse Externe din cadrul Aeroportului Internațional Timișoara.

Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, a anunțat vineri, 4 septembrie, pe Facebook, că în Monitorul Oficial de ieri a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 737/2020 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Terminal plecări curse externe” la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

Aprobarea acestei Hotărâri de Guvern garantează existența surselor de finanțare pentru obiectivul de investiții. Întreaga investiție pentru Timișoara este în valoare de 184,5 milioane lei din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM, de la bugetul de stat și din venituri proprii ale aeroportului și prevede construcția terminalului de plecări externe cu suprafața desfășurată de 12.000 metri pătrați. Noul terminal va avea sistem complet de control de securitate pasageri și bagaje, 18 ghișee de check-in, șase cabine pentru poliția de frontieră și șase porți automate de scanare documente“, a precizat Cătălin Iapă.
Durata de realizare a investiției este de 36 de luni, din care 24 de luni sunt rezervate pentru execuția lucrării.
Vă reamintim că, în acest moment, se derulează lucrări cu scopul realizării unui Terminal de Sosiri Externe la Aeroportul Internațional Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *