Participanții la concursul “Tinerii spun NU discriminării!”, premiați la CJT

Participanții la concursul “Tinerii spun NU discriminării!”, premiați la CJT

- in Educatie, Locale, Stiri
0

În Sala Revoluției a Consiliului Județean Timiș va avea loc festivitatea de premiere a concurenților ce au participat la concursul internațional ”Tinerii spun NU discriminării!”, ediția III, vineri, 7 decembrie, de la ora 12.00.

Asociaţia Română pentru Dezvoltare Europeană Timișoara (ARDE), în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Caras Severin, Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare,

Asociaţia Română pentru Dezvoltare Europeană Timișoara (ARDE), în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, a organizat, în perioada octombrie – decembrie, concursul internaţional ”Tinerii spun NU discriminării!”, proiect co-finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Parteneri au mai fost Inspectoratul Școlar Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Caras Severin, Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Anul acesta tema concursului a fost ”Identitatea între autenticitate și diversitate culturală”. Proiectul, aflat deja la a III-a ediție, are un caracter internaţional, determinat de participarea unor instituții de învățământ din trei regiuni de dezvoltare din România, şcoli din Serbia și Ungaria. Invitați în cadrul proiectului au fost Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Institutul Intercultural Timișoara (IIT), Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), Casa Corpului Didactic Timiș. Vineri vor fi premiate premiate, cu diplome și bani, primele cinci lucrări, câte trei premii și două menţiuni pentru fiecare secțiune. Primele 15 fotografii se vor constitui într-o expoziţie de fotografie cu ocazia conferinţei de închidere a proiectului.

Gh. M.