Partenerii islandezi implicați în reabilitarea Conacului Mocioni, în vizită în Timiș

Partenerii islandezi implicați în reabilitarea Conacului Mocioni, în vizită în Timiș

Conacul Mocioni va deveni una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Timiș, în perioada următoare. Asta pentru că monumentul istoric va fi reabilitat și pus în valoare în cadrul unui proiect finanțat cu bani norvegieni în valoare de 17 milioane de lei.

Partener în proiect este și o echipă de specialiști din Islanda, care în această săptămână a realizat o vizită la Castelul Mocioni din Foeni.

În cadrul vizitei, María Kristín Gylfadóttir, managerul companiei North Consulting ehf. din Islanda, și Corina Raceanu, de la Institutul Intercultural Timisoara, au avut alături reprezentanți ai Consiliului Județean. Cele două organizații au un rol fundamental în implementarea planului de revitalizare a monumentului istoric. Activitățile vor demara încă de anul acesta și se vor derula în paralel cu lucrările de reabilitare. Întâlnirea față în față a fost utilă pentru trecerea în revistă și alinierea calendarelor de activități, conectarea cu reprezentanți ai comunității locale, dar și cu energia specială a monumentului istoric”, a informat Consiliul Județean Timiș.

Conacul Mocioni va intra în circuitul turistic al județului Timiș în anul 2024, la finalul lucrărilor de reabilitare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *