Parteneriat de colaborare semnat între județele Timiș și Caraș-Severin pentru realizarea unor mari proiecte comune

Parteneriat de colaborare semnat între județele Timiș și Caraș-Severin pentru realizarea unor mari proiecte comune

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Un moment important a avut loc, astăzi, la Timișoara. Președinții consiliilor județene din Timiș și Caraș-Severin, precum și primarii din Timișoara și Reșița au semnat un parteneriat de colaborare, de Ziua Națională a României. Scopul acestui parteneriat este ca reprezentanții celor patru instituții să-și unească forțele cu scopul de a accesa fonduri europene pentru importante proiecte comune pentru zona de vest a țării.

Printre cele mai importante obiective se numără “train-tram-ul” de pe ruta Reșița – Timișoara, precum și o nouă legătură dintre Reșița și autostrada A1, prin Buziaș și Topolovăț.

Am ales acest moment intenționat să se întâmple de Ziua Națională a României, ca simbol al unirii dintre cele două județe în ceea ce înseamnă proiectele comune pe care ne dorim cu toții să le finanțăm în următorul exercițiu financiar european 2021 – 2027. Este vorba de o legătură pe care dorim să o creăm între județul Caraș-Severin, județul Timiș, municipiul Timișoara și municipiul Reșița pentru proiecte de anvergură, cu impact major în dezvoltarea întregii zone. Fie că vorbim de calea ferată care va lega Timișoara de Reșița sau de lărgirea la patru benzi a drumului județean care leagă Timișoara de Buziaș sau de legătura dintre Reșița și autostrada A1 prin Buziaș și Topolovăț, de fiecare dată discutăm de proiecte care vor avea un impact major și care vor lega cele două județe de o infrastructură rutieră și feroviară modernă. Județul Caraș-Severin este pentru județul Timiș un județ în care timișorenii și timișenii aleg să-și petreacă timpul liber și de aceea legăturile rutiere și feroviare sunt foarte importante pentru a asigura o mobilitate a persoanelor, astfel încât stațiunile de schi și zonele frumoase din județul nostru vecin să fie cât mai accesibile publicului larg“, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

De asemenea, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a explicat faptul că “este cunoscut că Banatul de Munte reprezintă o parte deosebit de importantă de frumusețe, de biodiversitate și de culoare. Pentru a-l transforma în destinație turistică, recreativă, de concedii, avem nevoie de infrastructură. (…) Evident că va fi un drum lung, e nevoie de proiecte serioase, de investiții serioase și, din fericire, conjunctura actuală, faptul că din 2021 până în 2027 avem la dispoziție foarte mulți bani europeni, rămâne doar puterea și șansa noastră de a reuși să accesăm acești bani. Acesta este și motivul pentru care am gândit un proiect comun care să cuprindă aceste intenții de dezvoltare“.

La eveniment au participat și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, precum și primarul orașului Reșița, Ioan Popa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *