Parlamentarii PNL de Timiș fac apel către primari să prindă în buget și bursele școlare

Parlamentarii PNL de Timiș fac apel către primari să prindă în buget și bursele școlare

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0
Parlamentarii PNL Timiș, Alina Gorghiu, Marilen Gabriel Pirtea, Ben Oni Ardelean, Cosmin Șandru și Chira Claudiu-Martin – fac un apel public pentru educație. Apelul se adresează către primarii, viceprimarii și consilierii locali din județ pentru ca în dezbaterile publice care au loc în această perioadă pentru elaborarea bugetului al UAT-urilor să fie incluse și bursele școlare.
Dorim să vă adresăm îndemnul de a include printre obiectivele cele mai importante, în proiectele de buget pe care le veți dezbate și adopta, o prevedere explicită referitoare la nivelul burselor școlare și la acoperirea numerică a acestora”, se transmite prin acest apel.
Din comunicate adresate parlamentarilor PNL, cât și prin campania de presă susținută de către Societatea Academică din România, despre constatările din “Raportul alternativ privind starea educației în județul Timiș pe anul 2019 – 2020”, raport întocmit de SAR, reiese că, la nivelul județului, au existat 64 de UAT-uri în care nu s-a adoptat o Hotărâre de Consiliu Local privitoare la cuantumul şi numărul burselor în vigoare, pentru anul bugetar trecut. În plus, raportul a evidențiat că peste 30 de primării nu au alocat în anul 2019 sume din bugetul local pentru burse, iar mai apoi, în 2020, numărul acestor primării a crescut.
Vă adresăm public un apel pentru educație și vă rugăm să urmăriți în mod explicit ca prin Hotărârile de Consilii Locale cu privire la bugetele anuale ale unităților administrativ-teritoriale pe 2021 să fie prevăzute, în conformitate cu prevederile art. 105 alin. (2) lit. d) din Legea educației naționale nr. 1/2011 şi Ordinului MECTS nr. 5576/2011, cele 4 tipuri de burse: Bursele de performanţă, Bursele de merit, Bursele de studiu și Bursele de ajutor social. Considerăm că marea bogăție a comunităților noastre este formată din tinerii noilor generații, apelul nostru la acordarea de burse din bugetele locale, în acord cu legislația în vigoare, fiind un îndemn pentru susținerea educației lor împlinite”, se mai transmite prin acest apel public.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *