Parcul Rozelor, lasat de izbeliste. Printre trandafiri, plin de buruieni Foto

Parcul Rozelor, lasat de izbeliste. Printre trandafiri, plin de buruieni Foto

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Imagine dezolantă pentru persoanele care au drum prin Parcul Rozelor, aflat în centrul Timișoarei, una dintre cele mai importante atracții turistice din oraș. În această perioadă, în loc să admire trandafirii, trecătorii pot vedea și multe buruieni printre florile neîngrijite.

Parcul Rozelor, cândva mândria Timișoarei, numit odată Orașul Florilor. Parcul pare uitat, cu trandafiri care se chinuie să supraviețuiască, udați doar de ploaia tot mai rară, în ciuda faptului că există un sistem de irigare, aparent nefuncțional. Până și gardul viu decorativ este uscat, parcul este năpădit de buruieni, pavaj distrus, totul arătând ca un loc complet lăsat în paragină“, a semnalat un timișorean pe grupul de Facebook Robu trebuie să plece.

Parcul Rozelor ar trebui întreținut de Horticultura, o societate care aparține Primăriei Timișoara. Parcul a fost modernizat în urmă cu opt ani, în cadrul unui proiect european în valoare de peste un milion de euro. Nu mai puțin de 900 de soiuri de trandafiri au fost plantați în parcul aflat în centrul Timișoarei.