Parcul Botanic, iluminat public in cadrul unui proiect european de peste 800.000 euro

Parcul Botanic, iluminat public in cadrul unui proiect european de peste 800.000 euro

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
parcul botanic

Parcul Botanic va fi, în sfârșit, iluminat public. Primarul Nicolae Robu a anunțat, astăzi, că proiectul privind extinderea iluminatului public în acest parc a primit finanțare europeană. În total, este vorba de o sumă care se ridică la peste 3,8 milioane de lei.

Parcul Botanic nu a avut niciodată iluminat public, este culmea culmilor. Noi am moștenit contractul acela cu banii cheltuiți pe extindere rețea, am mai avut bani doar pentru întreținere. În fine, s-a încheiat complet acel contract, acum avem delegarea mentenanței către STPT, dar pentru a realiza iluminatul într-un parc cu un areal mai larg, cum este cel al Parcului Botanic, e nevoie de un proiect de sine stătător, nu de o simplă intervenție de mentenanță, și noi am aplicat pe fonduri europene, dar nu era eligibil în banii inițiali. Acum, suplimentându-se fondurile, iată că ceea ce a fost pe lista de rezervă intră la finanțare și vom avea în curând și Parcul Botanic iluminat frumos, așa cum se cuvine”, a spus primarul Nicolae Robu.

În cadrul proiectului, ar urma să fie instalați 219 stâlpi metalici ornamentali de 3,5 metri și tot atâtea aparate de iluminat ornamentale, echipate cu sursă de lumină led, care vor fi controlate de la distanță.