Parcare publică în zona centrală a Timișoarei. Spațiul a fost îngrădit ilegal până marți

Parcare publică în zona centrală a Timișoarei. Spațiul a fost îngrădit ilegal până marți

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara a desființat un gard amplasat ilegal în jurul unui teren din zona centrală a orașului, pe Bulevardul Republicii, colț cu strada Paris. Acolo urmează să fie amenajată o parcare publică.

Terenul a făcut și face parte din domeniul public al Municipiului Timișoara. Locuitorii din imobilul aferent au construit, fără drept și autorizație un gard împrejmuitor și porți de acces, transformând ilegal domeniul public în parcare privată. În anul 2022, a fost emisă Dispoziția Primarului Municipiului Timișoara, prin care se dispune desființarea pe cale administrativă a construcțiilor ilegale, pe cheltuiala Asociației de Proprietari din imobilul de pe str. Republicii, nr. 10. Reprezentanții Asociației nu au pus în aplicare dispoziția și au solicitat în instanță suspendarea dispoziției. Tribunalul Timiș a respins cererea de suspendare formulată de Asociația de Proprietari, în luna iunie 2023“, spun reprezentanții municipalității.

Așadar, primăria a trecut la aplicarea prevederilor dispoziției, de desființare a construcțiilor ilegale de pe terenul menționat, iar cheltuielile vor fi suportate de Asociația de Proprietari.

Spațiul va fi predat către TIMPARK pentru amenajarea unei parcări publice, necesară în zona centrală și în vecinătatea Spitalului de copii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *