Palatul Apelor, una dintre cele mai frumoase cladiri din Timisoara, a fost restaurat. Ministrul Apelor, prezent la inaugurare Foto

Palatul Apelor, una dintre cele mai frumoase cladiri din Timisoara, a fost restaurat. Ministrul Apelor, prezent la inaugurare Foto

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Palatul Apelor, una dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara, aflat în Piața Sfânta Maria, a fost inaugurat joi, 17 mai, în prezența ministrului Apelor și Pădurilor. Lucrările au avut o valoare totală de 2,6 milioane de euro, bani din bugetul național, și au constat în reabilitarea acoperișului și realizarea de lucrări interioare pentru reabilitarea planșeelor și a scărilor.

Procesul de restaurare a clădirii a început în anul 2011, deoarece construcția nu mai corespundea standardelor actuale impuse prin legislația în vigoare, fiind în același timp puternic deteriorată.

Acum, Palatul Apelor arată superb, fiind prevăzut și iluminatul artistic al fațadelor, cu corpuri de iluminat speciale. “În 2012, în urma unui control al Curții de Conturi, unii inspectori mai zeloși au considerat că banii care au venit de la Guvern au fost greșit alocați pentru această clădire, ABA Banat fiind considerată ca fiind societate comercială, ci nu o instituție a statului. Au considerat că banii trebuie să vină din fonduri proprii. Ne-am judecat și în noiembrie 2017 am câștigat în instanță, nu am mai fost nevoiți să dăm banii înapoi la Guvern. Prin noua conducere de la Curtea de Conturi, care a fost mult mai înțelegătoare, am reușit în 2016, am deblocat proiectul și au fost de acord, cu toate că ne judecam, să reluăm licitația. A fost reluată, am avut noroc că a câștigat aceeași firmă. Mai avem de făcut demisolul și mansarda”, a declarat Titu Bojin, directorul ABA Banat, la inaugurarea Palatului Apelor.

Facem lucruri bune pentru Județul Timiș. Palatul Apelor, una dintre cele mai frumoase și reprezentative clădiri din Timișoara, a fost inaugurat după amplele lucrări de renovare care s-a executat în ultimii ani pentru a-i reda strălucirea și adevărata înfățișare. Palatul, fosta Casă a Societății Timiș-Bega, a fost construit în stilul Jugendstil/Seccesion în perioada 1900 – 1902 și extins în anul 1910. La ceremonia de inagurare de astăzi am luat parte alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și mă bucur că Timișoara a mai câștigat o clădire cu care ne mândrim“, a afirmat și Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *