Padelul, noul sport pe care-l descoperă elevii din Timișoara. Se organizează și o competiție între licee, cu premii în bani

Padelul, noul sport pe care-l descoperă elevii din Timișoara. Se organizează și o competiție între licee, cu premii în bani

- in Actualitate, Educatie, Locale, Sport, Stiri
0

La Timișoara, anul școlar începe dinamic pentru liceeni. Inspectoratul Școlar Județean Timiș anunță că lansează un campionat al liceelor la padel, un eveniment sportiv în premieră națională, care se va desfășura pe durata întregului an școlar următor. Competiția pune în joc și premii în bani, în valoare de 15.000 lei.

Liceenii participanți nu cunosc acest sport nou intrat în România, astfel că, pentru început, ei vor începe antrenamentele, alături de profesioniști internaționali în padel. Primele antrenamente au loc în acest weekend. Liceenii, dar și părinții sau prietenii lor sunt invitați să descopere cum se joacă padel.

Miza noastră este să promovăm sportul la cel mai înalt nivel în rândul elevilor din județul Timiș și din Timișoara. Nu numai că îi invităm pe liceeni să descopere acest sport nou, padel, care e mai puțin cunoscut în România, fiind unul din cele mai noi sporturi la nivel mondial, ci le dăm șansa să se implice într-o competiție sportivă cu miză mare, la finalul căreia pot câștiga premii substanțiale. Credem că tinerii de azi au nevoie mai mult ca oricând să fie implicați în activități sportive care să îi ajute să se dezvolte armonios, iar alături de partenrii noștri îi invităm să practice această nouă ramură sportivă”, a afirmat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

În vederea participării la campionat, liceenii din Timișoara și din județul Timiș au la dispoziție baza sportivă Padel Center pentru antrenamente gratuite, zilnic, între orele 10.00 și 16.00, pe toată durata anului școlar ce va începe în curând.

Primele antrenamente de padel încep în acest sfârșit de săptămână. Astfel, în zilele de vineri, 20 august, și sâmbătă, 21 august, cunoscutul antrenor Rafael Eduardo Moreno de la Torre vine la Timișoara și susține două zile de antrenamente-școală pentru liceeni și pentru toți cei care vor să descopere acest sport nou. Liceenii și toți cei interesați se pot programa la o sesiune de antrenament cu Rafael Eduardo Moreno de la Torre telefonic (0786450073) sau pe rețelele sociale ale bazei sportive Padel Center Timișoara.

Padelul este un sport de socializare care se joacă, la dublu, cu rachete de forma celor de tenis, însă fără corzi. Se joacă pe un teren înconjurat de pereți din sticlă. Padel Center Timișoara este singurul club cu terenuri profesioniste de padel din jumătatea de vest a României.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *