Pacienţii care ajung să fie internaţi într-o secţie a Spitalului Judeţean Timişoara rămân MASCĂ. De ce condiţii de lux au parte FOTO

Pacienţii care ajung să fie internaţi într-o secţie a Spitalului Judeţean Timişoara rămân MASCĂ. De ce condiţii de lux au parte FOTO

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
clinica de chirurgie vasculara

O secţie a Spitalului Judeţean Timişoara arată ca-n Occident. Este vorba de Clinica de Chirurgie Vasculară, care dispune de nouă saloane şi 27 de paturi. Peste 150.000 de euro au fost alocaţi, în ultimii doi ani, pentru modernizarea secţiei aflate la etajul 8 al unităţii medicale. Astfel, acum pacienţii care ajung să fie internaţi în această clinică au parte de o surpriză plăcută. Asta pentru că au impresia că se află într-un spital din vestul Europei sau într-unul privat, şi nu într-unul de stat.

Impresionant este faptul că la modernizarea Clinicii de Chirurgie Vasculară a contribuit nu doar Consiliul Judeţean Timiş, cel care administrează clădirile în care-şi desfăşoară activitatea Spitalul Judeţean Timiş, ci jumătate din bani au fost obţinuţi prin donaţii şi sponsorizări de la firme private şi pacienţi. De asemenea, şi Mitropolia Banatului a modernizat un salon.
clinica de chirurgie vasculara

“În anul 2014 am pornit un proiect de responsabilitate socială şi comunitară. Am primit o serie de sponsorizări, în prima jumătate de an am obţinut 35.000 de euro, inclusiv pacienţii ne-au sprijinit cu o sumă de aproximativ 50.000 de lei. Ne-au ajutat foarte mult cu sume mari mai multe firme, Mitropolia Banatului a fost extrem de promptă, ne-a ajutat cu o sumă care ne-a permis să renovăm un salon întreg, Clubul Rotary Ripensis a modernizat un salon. Ultimele lucrări s-au finalizat cu holul, astfel că acum clinica are o faţă nouă”, a declarat, astăzi, medicul Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la “Judeţean”.

În urma acestor lucrări de modernizare a clinicii, fiecare salon include sursă de oxigen și de aspirație, baie dotată cu toate accesoriile pentru persoanele cu dizabilități, fiecare pat are alarmă și lumină individuală. Pacienții dispun de acces la internet prin rețea wifi, iar saloanele sunt climatizate.

Clinica de Chirurgie Vasculară, cea mai tânără clinică din centrul medical universitar timișorean, împlinește în 2016 zece ani de la înființare.În cadrul secției de Chirurgie Vasculară activează în prezent 19 medici, nouă asistente şi cinci infirmiere, care asigură îngrijirea a peste 2.000 de pacienţi anual.