Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Am avizat favorabil investiția la “Terminal plecări curse externe” Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Am avizat favorabil investiția la “Terminal plecări curse externe” Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Traficul aerian derulat în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia, a înregistrat, în ultima perioadă, o creștere semnificativă generată, în primul rând, de creșterea nivelului veniturilor populației, de dezvoltarea mediului economic, dar și de către cetățenii de naționalitate română care lucrează în străinătate.

Datele statistice arată că Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia a fost tranzitat, în anul 2017, de 1.162.529 pasageri și a oferit suport logistic a peste 17.800 de zboruri. În ceea ce privește analiza de trafic realizată în cadrul studiului de fezabilitate, s-a luat în considerare numărul actual estimat nerestricționat de 3.928.296 pasageri ca valoare maximă ce urmează a fi atinsă în anul 25 al previziuni.

În perspectiva anului 2021, când Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană, am susținut dezvoltarea tuturor celor trei porți de intrare în oraș: rutier, feroviar și aerian. Am avizat favorabil investiția la: “Terminal plecări curse externe” Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara. Valoarea proiectului este de 40 milioane euro, termen de execuție 24 de luni“, a spus Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Se poate, deci, concluziona faptul că, în concordanță cu ritmul creșterii traficului aerian înregistrat de Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia, este imperios necesară și oportună extinderea infrastructurii edilitare specifice, astfel încât să poată fi aplicate recomandările de calitate a serviciilor destinate pasagerilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *