Ovidiu Sirbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Centura de Sud a Timisoarei este in grafic

Ovidiu Sirbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Centura de Sud a Timisoarei este in grafic

Un reprezentant al ALDE Timiș supraveghează modul în care decurg lucrurile în ceea ce privește proiectul Centurii de Sud a Timișoarei. Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a precizat luni, 25 martie, că săptămânal primește raportări vizavi de această investiție, astfel că a aflat că Centura de Sud a Timișoarei este în grafic. Ovidiu Sîrbu a adăugat că cel mai probabil la sfârșitul lunii aprilie se va putea depune documentația pentru exproprierea proprietarilor de terenuri, apoi urmează etapa de finalizare a proiectului tehnic.

Suntem în grafic referitor la Centura de Sud a Timișoarei, nu s-au întâlnit probleme până astăzi. Proiectul este realizat prin CNAIR, beneficiar fiind statul român. Săptămânal am raportările vizavi de acest proiect“, a spus secretarul de stat.

De asemenea, Ovidiu Sîrbu a mai declarat că se parcurg pașii normali și în ceea ce privește realizarea descărcării de pe autostrada A1 Arad – Timișoara în DN 69, la Sânandrei, și există șanse mari ca în a doua jumătate a anului să fie dat drumul la licitație.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor s-a referit, astăzi, și la legătura feroviară care ar putea fi realizată între Gara de Nord și Aeroportul “Traian Vuia” din Timișoara. Ovidiu Sîrbu a adăugat că s-ar putea atrage fonduri europene pentru construirea acestei legături, valoarea investiției fiind de aproximativ 100 de milioane de euro.

Nu va fi un tren normal, ci mai degrabă am putea să-l numim metrou de suprafață. Legătura feroviară nu va fi finalizată până în anul 2021“, a afirmat secretarul de stat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *