Orasul sarbesc Novi Sad tocmai a incheiat anul Capitalei Europene a Culturii. Sfaturi pentru Timisoara FOTO

Orasul sarbesc Novi Sad tocmai a incheiat anul Capitalei Europene a Culturii. Sfaturi pentru Timisoara FOTO

- in Cultura, Locale, Slider, Social, Stiri
0

Orașul sârbesc Novi Sad, aflat la o distanță de aproximativ 150 de kilometri de Timișoara, a încheiat vineri, de Revelionul pe rit vechi, anul Capitalei Europene a Culturii. În total, nu mai puțin de 40 de evenimente au fost organizate în tot orașul pentru a marca finalul acestui program deosebit de important pentru Novi Sad. Punctul culminant a fost un foc de artificii spectaculos, la miezul nopții.

Ca și sfaturi pentru Timișoara: fiți puternici și stați uniți, fiți o echipă, planificați totul bine în avans, nu vă panicați prea mult, încercați mereu să aveți un plan de rezervă și să vă încurajați echipa pentru a trece împreună peste asta, pentru că este un proiect provocator. Spre deosebire de noi, voi ați avut mai mult timp să pregătiți programul. Sunt foarte obosită pentru că nu este un proiect obișnuit, este o muncă de 24/7, nu doar în acest an, ci și anii în care am pregătit programul au fost foarte extenuanți, pentru că a trebuit să punem toate procedurile cap la cap și să pregătim întregul program. Sunt obosită, dar este o oboseală benefică pentru că sunt foarte mândră de tot ceea ce am realizat. Vom continua să promovăm Timișoara și în viitor”, a declarat Sara Vuletic, director programe culturale în cadrul Asociației Novi Sad Capitală Europeană a Culturii 2022.

În total, numărul vizitatorilor a crescut cu aproximativ 40% în Novi Sad, în anul Capitalei Europene a Culturii. De asemenea, printre beneficii se numără salvarea a opt foste fabrici abandonate, care au devenit centre culturale. Totodată, Novi Sad 2022 a reprezentat și posibilitatea deschiderii unor colaborări internaționale, dar și de schimbare în bine a imaginii orașului sârbesc în rândul turiștilor din toată lumea care l-au vizitat.

Vineri, la evenimentele de închidere al Novi Sad – Capitală Europeană a Culturii 2022 au participat și Ovidiu Megan, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, și Jose Miguel Vinals, membru al boardului asociației timișorene. Aceștia au dorit să afle mai multe despre experiența celor din Novi Sad.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *