Orasul Faget si trei sate apartintoare ar putea intra in carantina. Se asteapta decizia CNSU

Orasul Faget si trei sate apartintoare ar putea intra in carantina. Se asteapta decizia CNSU

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Orașul Făget și trei sate aparținătoare ar putea intra în carantină, după ce numărul de cazuri confirmate cu coronavirus a ajuns la 47. În ultimele zile, au fost confirmate cu Covid-19, opt asistente și infirmiere  de la Spitalul Făget. Comitetul pentru Situații de Urgență al județului Timiș propune CNSU ca orașul să intre în carantină.

La acest moment s-a luat decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a carantina orașul și cele trei state aparținătoare. Această decizie a venit în urma raportului comunicat de către DSP și a analizei epidemiologice la nivelul orașului. Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical, s-a luat această decizie, decizie care a fost transmisă la nivel național și așteptăm astăzi ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În momentul în care va veni acest ordin, instituțiile responsabile îl vor pune în aplicare cu restricționarea accesului, dar această restricționare este controlată. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș în ceea ce înseamnă aprovizionarea sau rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare“, a declarat pentru Digi24.ro, președintele CJT, Călin Dobra.

Până la acest moment, Prefectura Timiș și DSP Timiș nu vor să comunice nici un fel de informație legat de situația de la Făget.

Sursa foto: RomaniaTV.Net

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *