Operaţie cu robotul de 1,5 milioane de euro, în PREMIERĂ la Spitalul Judeţean Timişoara. Ce probleme întâmpină medicii

Operaţie cu robotul de 1,5 milioane de euro, în PREMIERĂ la Spitalul Judeţean Timişoara. Ce probleme întâmpină medicii

- in Sanatate, Slider
0
marius craina

Bărbaţii din vestul ţării diagnosticaţi cu cancer de prostată vor fi mai eficient trataţi la Spitalul Judeţean Timişoara. Cu ajutorul robotului de 1,5 milioane de euro achiziţionat recent, medicii de la Clinica de Urologie vor putea, începând cu această săptămână, să-i opereze mai bine pe pacienţii cu cancer de prostată.

Astăzi a avut loc prima operaţie robotică din Timişoara pentru afecţiuni ale prostatei. Medicii de la Clinica de Urologie au fost sprijiniţi să opereze cu robotul de către un medic francez, care realizează astfel de intervenţii chirurgicale încă de acum şase ani.Pacientul operat a fost un bărbat de 62 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată, căruia i-a fost extirpată prostata pentru a avea o şansă la viaţă.

Din păcate, consumabilele pentru realizarea unei astfel de intervenţii chirurgicale au costat câteva mii de eur, banii fiind alocaţi din fondurile Spitalului Judeţean Timişoara. “Pentru că operaţia este de ultimă generaţie şi preţul este de ultimă generaţie. Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii pentru a reintroduce acest program de finanţare a chirurgiei robotice, ar însemna un pas uriaş. Ştiu că şi colegii din Cluj au trimis o notă de fundamentare pentru a justifica aceste cheltuieli cu chirurgia robotică”, a declarat, astăzi, Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Pacienţii sunt operaţi gratuit la Spitalul Judeţean Timişoara cu robotul unic în Europa de Est. Echipamentul de ultimă generaţie a fost achiziţionat în cadrul unui proiect european în valoare de patru milioane de euro, derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara. Până în acest moment, medicii timişoreni au realizat patru operaţii cu robotul, două în premieră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *