OMS atenționează România

OMS atenționează România

- in National, Sanatate, Stiri
0

Organizația Mondială a Sănătății recomandă României să ia măsuri urgente pentru stoparea epidemiei de HIV/SIDA, dar OMS le atenționează și pe celelalte guverne europene să lupte cu putere împotriva virusului HIV.

Pentru a stopa epidemia de HIV/SIDA în Europa trebuie avem diferite strategii de testare timpurie, mai ales pentru populațiile vulnerabile, și aici mă refer inclusiv la servicii de diagnostic rapid, la testarea HIV de către furnizorii non-medicali, precum și la autotestarea HIV. De asemenea, trebuie să asigurăm consiliere și îngrijire promptă, iar tratamentul trebuie să fie accesibil tuturor, indiferent de stadiul infecției. Autoritățile europene trebuie să implementeze programe prin care să intervină la timp pentru ca virusului să nu se răspândească și să asigure programe HIV sustenabile”, a declarat dr. Miljana Grbic, șeful  Biroului Organizației Mondiale a Sănătății pentru România.

Ultimele date privind HIV / SIDA pentru 2016 arată că numărul de cazuri noi de infecții cu HIV este în creștere. În 2016, au fost depistate 160.000 de cazuri noi de infecție HIV/SIDA în Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății. Dintrea cestea, 29.000 au fost depistate în țările din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European. Mai mult de jumătate din cazurile noi de HIV/SIDA diagnosticate anul trecut se află în fază avansată de infecție, mai arată același raport.

Măsurile!

Guvernul trebuie să acorde prioritate măsurilor de prevenire eficiente și cuprinzătoare, cum ar fi sensibilizarea populației, promovarea sexului sigur, a prezervativelor și a terapiei de substituție, dar și furnizarea de programe de seringi de schimb și profilaxia pre-expunere pentru HIV; să furnizeze servicii eficiente de consiliere și testare a HIV, inclusiv servicii de diagnosticare rapidă, testarea HIV în comunitate și auto-testarea HIV; să asigure accesului rapid la tratament de calitate pentru persoanele diagnosticate.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *