Om al străzii confirmat cu coronavirus, la Timișoara

Om al străzii confirmat cu coronavirus, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

O persoană fără adăpost din Timișoara a fost depistată cu noul coronavirus și acum se află internată la spital pentru a fi tratată.

Rodica Bara, directorul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara (DASTM), a spus că: ”El a fost adus de salvare la centrul Sf. Francis, a fost ținut în carantină, în izolator. El nu a venit din urgențe, iar când medicul l-a verificat a văzut că are temperatură. A chemat salvarea și l-a dus de unde a venit, la spital. În colectivitate nu a stat. DSP a transmis ca fiecare să își urmărească starea de sănătate, iar dacă apar simptome, tuse și temperatură, să fie anunțate autoritățile sanitare. Nu sunt teste. Noi oricum am dezinfectat totul și am curățat unde a stat el”.

Amintim că municipalitatea a găsit o sală cu o capacitate de 70 de locuri unde vor fi cazați oamenii fără adăpost și umblă pe străzile din Timișoara. Sala este amenajată. Sunt dușuri, paturi curate, apă caldă și vor primi hrană. Mai e nevoie de avizul DSP.

Oamenii străzii sunt cazați în trei locuri în Timișoara: la centrul Sf. Francisc de pe str. Telegrafului, a primăriei, cu o capacitate de 54 de locuri, la Fundația 89, unde se află vrei 75 și la Caritas, unde sunt peste 80 de persoane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *