Oltenii, in vizorul primarului Robu. Nu vrea sa-i mai lase sa parcheze intre blocuri

Oltenii, in vizorul primarului Robu. Nu vrea sa-i mai lase sa parcheze intre blocuri

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Persoanele din alte județe, în special oltenii, care nu au mutație sau domiciliul pe Timișoara au intrat în vizorul lui Nicolae Robu. Nemulțumit că aceștia locuiesc în capitala Banatului, dar nu contribuie cu nimic la bugetul local, primarul Timișoarei nu mai vrea să-i lase să parcheze în locurile special amenajate între blocuri. “De ce să beneficieze de infrastructura orașului, dacă nu sunt contribuabili la bugetul local”, a spus vineri, 11 mai, Nicolae Robu.

Nicolae Robu a și lansat un sondaj pe Facebook, în care îi întreabă pe cetățeni ce părere au despre această idee.

După cum am spus în nenumărate rânduri, Timișoara, ca orice oraș dinamic, ca orice oraș cu rol de capitală, fie ea și doar informală, trebuie să fie un oraș deschis, un oraș îmbietor pentru cetățeni din afara sa, un oraș integrator, un oraș în care toți cei ce optează să-i devină locuitori -mai bine zis: noi cetățeni- să se simtă în el, însușindu-și spiritu-i și îmbogățindu-l, acasă. Și, la dinamica cu care se dezvoltă, Timișoara are nevoie stringentă de noi cetățeni, de mulți noi cetățeni și, din fericire, și-i asigură. Însă, noii cetățeni trebuie să înțeleagă că au datorii, chiar obligații față de orașul care-i adoptă cu atâta generozitate. Prima datorie, obligație, chiar, este să-și facă mutație de domiciliu în buletin, iar a doua, să-și transcrie mașinile pe Timișoara. Nu este corect față de oraș, nu este corect față de timișorenii contribuabili la bugetul local, ca ei să folosească zi de zi tot ce le oferă orașul, realizat pe banii acestora, să uzeze drumurile, să folosească parcările dintre blocuri etc., dar să plătească diversele taxe comunitare în alte localități“, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Primarul Timișoarei mai explică faptul că intenționează ca locurile din parcările amenajate între blocuri să fie numerotate și date gratuti doar celor care locuiesc în oraș.

Iată de ce, intenționez ca locurile de parcare -multe mii!- amenajate pe bugetul local în cartiere, să fie numerotate și date gratuit exclusiv cetățenilor cu domiciliul stabil sau flotant în Timișoara, posesori de mașini înmatriculate și fiscalizate în Timișoara. Se înțelege că noii cetățeni ai Timișoarei, fără acte în regulă, sunt la egalitate de tratament și șansă cu ceilalți, netrebuind decât să facă demersurile pt a deveni și ei la fel, cu acte în regulă, implicit contribuabili locali. Detaliile de implementare a acestei idei se vor stabili în perioada următoare. Dacă agreați ideea, dați Like. Dacă nu o agreați, postați textul “Dislike”. În ambele cazuri, dați Share / Distribuie“, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *