Olimpiada de altruism “De ce și cum ne ajutăm semenii?”

Olimpiada de altruism “De ce și cum ne ajutăm semenii?”

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Într-un secol în care valorile sociale se îndreaptă spre activități de voluntariat și protecție a comunității față de persoanele aflate în situații de criză, acest concurs își propune promovarea comportamentelor pro-active, pro-sociale și altruiste în rândul tinerilor.

Pornind de la convingerea că tinerii din România au în experiența acestora de viață un număr relativ de ,,fapte bune,, concursul îşi dorește să dezvolte reflecţia lor personală asupra unor valori și comportamente umaniste, pro-sociale, care contribue la dezvoltarea unei societăți coezive și incluzive, precum și asupra rolului activ pe care aceștia și-l pot asuma în construirea unei astfel de societăți.

Concursul este organizat de către Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara și se adresează elevilor înmatriculați în clasa a XII-a la oricare din unitățile de învățământ din România, acreditate de Ministerului Educaţiei Naționale.

Olimpiada de Altruism urmăreşte să îi provoace pe elevi la un exerciţiu de imaginaţie, dar şi de documentare asupra tematicii propuse. Participanţii vor scrie un eseu pe tema Ediției 2017: “De ce și cum ne ajutăm semenii?” și îl vor transmite pe adresa de email asistenta.sociala@e-uvt.ro, până la data de 30 aprilie 2017. Detalii despre concurs, calendarul acestuia și premiile oferite de organizatori se găsesc la link-ul:
https://asistenta-sociala.uvt.ro/olimpiada-de-altruism/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *