Oile, gâștele, pisicile sălbatice și ratonii pleacă deocamdată de la Grădina Zoologică din Timișoara

Oile, gâștele, pisicile sălbatice și ratonii pleacă deocamdată de la Grădina Zoologică din Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Dominic Fritz anunța, în toamnă, că a luat decizia de a închide Grădina Zoologică din Timișoara, din cauza condițiilor precare în care trăiau animalele. Administrația Fritz a avut nevoie de aproape cinci luni pentru a putea muta în mod oficial și animalele de la grădina zoo aflată la Pădurea Verde.

Grădina Zoologică a fost închisă pentru a fi refăcută din temelii. Astfel că, au fost  stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. De asemenea, s-a hotărât ca, pentru animalele ce nu pot fi mutate, să se asigure hrană și îngrijire.

Dintre animalele de la Grădina Zoologică Timișoara urmează a fi preluate 59, de către: Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești, Grădina Zoologică Pitești, USAMVBT ” Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie,  Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara.

Marți, 13 aprilie, a început mutarea a trei oi, trei gâște canadiene, trei pisici sălbatice, patru ratoni, un coati și un nandu în custodie pe perioadă nedeterminată la Administrația Parcului Memorial “Constantin Stere” din Ploiești-Grădina Zoologică Ploiești

Menționăm că activitațile de îngrijire a animalelor din colecție se realizează zilnic de către angajații Grădinii Zoologice până la mutarea/relocarea temporară sau definitivă în condiții de siguranță a acestor animale către alte grădini zoologice partenere. În total, la Zoo erau 261 de exemplare din 46 de specii. Relocarea a fost aprobată de către consiliul local“, transmite Primăria Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *