Oficial Cîțu și Orban au aceleași șanse pentru voturile din Timiș

Oficial Cîțu și Orban au aceleași șanse pentru voturile din Timiș

Oficial, filiala din Timiș a PNL nu s-a hotărât încă ce candidat va susține pentru funcția de președinte al partidului. Neoficial, Cîțu pare favorit să prindă majoritatea voturilor din Timiș. Ambii candidați, Ludovic Orban și Florin Cîțu, au fost invitați la Timișoara și ambi au răspuns prezent. Astfel că, sâmbătă, 4 iunie, la Timișoara vine președintele Camerei Deputaților și președintele PNL, Ludovic Orban, iar în 10 iunie, premierul Florin Cîțu. Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica spune că se analizează programul fiecărui candidat, abia apoi se va lua o hotărâre.

Nu ne-am hotărât, analizăm toate opțiunile, așteptăm poate se mai lansează și alți candidați. Momentan sunt doi candidați pe care i-am invitat în filiala noastră din Timișoara. Mâine vine președintele Ludovic Orban, iar pe 10 iunie premierul Florin Cîțu. Vom avea discuții administrative în care vom promova proiectele Timișului și al Timișoarei, dar și o parte de discuții politice cu organizația, cu biroul, cu primarii, consilierii județeni și evident vom dori să îi lăsăm pe cei doi candidați să își prezinte programul, ideile și apoi vom dezbate și noi în forurile statutare și vom lua o decizie“, a spus Alin Nica. Ludovic Orban va avea sâmbătă o serie de întâlniri cu prefectul, primarul și președintele CJ Timiș, apoi cu primarii PNL din Timiș șicu Biroul Politic Județean. Orban va merge și la Voiteg acolo unde vor fi alegeri pentru primar.

Alin Nica nu vrea deocamdată nici personal  să se pronunțe pe cine va susține asupra viitorului președinte al PNL. “Personal încă analizez și mă voi pronunța. Nu exclud că părerea președintelui contează pentru mulți dintre membri, dar eu cred că trebuie să avem o discuție deschisă, nepărtinitoare și care dintre candidați poate să sprijine interesele filialei noastre mai bine și care are potențial de creștere pentru PNL și de atingere a obiectivelor pe care acesta și-i le stabilește pe termen mediu și lung“, a mai spus Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *