Obiecte de artă donate Spitalului Județean Timișoara de către Horia Vermeșan. Ce apel a făcut managerul Craina

Obiecte de artă donate Spitalului Județean Timișoara de către Horia Vermeșan. Ce apel a făcut managerul Craina

vermesan

La Spitalul Județean Timișoara, ca-n Occident. Aproximativ 60 de obiecte de artă au fost donate, recent, de medicul Horia Vermeșan, unul dintre cei mai cunoscuți ortopezi din Timișoara, unității medicale în care a lucrat aproape patru decenii.

Icoane, picturi, cărți, insigne, obiecte și instrumente sanitare folosite acum zeci de ani în specialitatea de ortopedie, sunt doar câteva dintre obiectele donate de profesorul Vermeșan. Pentru început, acestea au fost așezate în biblioteca Secțieide Ortopedie I, dar în perioada următoare vor fi prinse pe pereții holurilor secțiilor din Spitalul Județean Timișoara.

“Las toate obiectele pe care le-am strâns aici în speranța că cei care vin îmi vor urma exemplul, că această bibliotecă va fi dezvoltată. Toate spitalele mari au și un muzeu propriu al lor și ar fi frumos să avem și noi”, a precizat medicul Horia Vermeșan.

Marius Craina, directorul Spitalului Județea Timișoara, spune că gestul medicului este de apreciat. “Este o zi importantă pentru spital, pentru că unul dintre cei mai reprezentativi medici care au lucrat aici face un gest de mare omenie, de mare caracter, pentru că lasă parte din obiectele de artă spitalului județean, le donează. Sper ca și alți colegi să-i ia exemplu. Este bună și o rază de soare printre atât de multă suferință”, a precizat Marius Craina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *