Oamenii străzii și-au găsit adăpost într-o grădiniță degradată

Oamenii străzii și-au găsit adăpost într-o grădiniță degradată

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

12 persoane au fost luate în această dimineață de polițiștii locali dintr-o clădire ce aparține Grădiniței PP 14, de pe Bulevardul 16 Decembrie. Mai exact, erau oameni ai străzii care s-au adăpostit în clădirea respectivă și au strâns în jurul lor mormane de gunoaie. Mai mult, clădirea respectivă reprezintă și un real pericol fiind în stare avansată de degradare.

Printre cei 12 oameni ai străzii se aflau și trei copii mici cu vârste între 8 luni și 5 ani, din Reșița și Brașov. Mamele celor trei copii împreună cu aceștia au fost predate la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul din Piața Regina Maria. Ceilalți șase adulți au fost predați centrului de pe str. Telegrafului, după ce au fost luați în evidențe de polițiștii locali.

S-au demarat procedurile pentru igienizarea locației împreună cu reprezentanții Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei, iar Direcția Urbanism împreună cu Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse vor face demersurile pentru îngrădirea locației astfel încât să nu mai fie posibilă pătrunderea persoanelor fără adăpost. Anul acesta polițiștii locali au mai identificat un număr de 55 adăposturi improvizate în care locuiau oameni ai străzii, în fiecare din aceste cazuri efectuându-se demersurile pentru igienizarea locațiilor și predarea persoanelor depistate la centrele sociale“, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *