Oamenii de afaceri italieni s-au întâlnit cu reprezentații intituțiilor statului

Oamenii de afaceri italieni s-au întâlnit cu reprezentații intituțiilor statului

- in Locale, Social, Stiri
0

Un nou eveniment organizat de CCIAT a avut loc astăzi. De data aceasta a fost vorba despre o întâlnire cu oamenii de afaceri străini pentru a le fi prezentate oportunitățile de a face afaceri în județul Timiș.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în colaborare cu Camera de Comerț Italiană pentru România, sub egida Ambasadei Italiei la București, a organizat astăzi un eveniment destinat unuia din principalii parteneri comerciali ai României și unul din principalii investitori străini ai județului Timiș (locul I ca număr de firme și locul IV ca valoare a capitalului social) – Italia. Oamenii de afaceri străini au intrat în dialog cu principalii actori din administraţia publică locală.

“Au fost foarte multe firme italiene, peste 100, și au putut sta față în față cu instituțiile statului. Au fost prezenți toți directorii instituțiilor deconcentrate, mai puțin din partea Casa de Asigurări de Sănătate, care nu a dat curs invitației nostre, instituție căreia i-au fost atribuite cele mai multe întrebări. Ne-a onorat cu prezența și domnul primar și domnul prefect. Acest seminar a fost organizat împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România, iar evenimentul s-a născut în urma unei vizite a ambasadorului Italiei la noi, la CCIAT. Au fost puse întrebări la absolut toate instituțiile,a u fost răspunsuri clare, pertinente și pot să spun că au fost lămuriți cu toții”, a spus Florica Chiriță, directorul general Camerei de Comerț din Timiș.

Întâlnirea a venit la inițiativa și din dorința firmelor italiene de a fi informate asupra legislației naționale în vigoare, pentru a putea preveni încălcarea legii și sancțiunile ce decurg din aceasta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *