Oameni ai străzii au făcut focul în podul grădiniței de pe Paciurea. Viceprimarul Tabără vrea sistem de supraveghere video conectat la Poliția Locală

Oameni ai străzii au făcut focul în podul grădiniței de pe Paciurea. Viceprimarul Tabără vrea sistem de supraveghere video conectat la Poliția Locală

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0
Au apărut primele rezultate ale cercetării după incendiul de luni seara de la Grădinița nr. 22 de pe strada Paciurea. Se pare că persoane necunoscute, cel mai probabil oameni ai străzii, au urcat în podul grădiniței și au aprins focul. Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără a fost marți la grădiniță.
Din păcate, un nou incendiu în Timișoara, de data aceasta la una dintre cele mai căutate grădinițe: cea de pe strada Paciurea. Din primele cercetări, reiese că focul a fost pornit de persoane rămase necunoscute până la acest moment. Nu este exclusă varianta unor oameni ai străzii, mai ales că la vizita pe teren de astăzi, am observat că lipsește o parte din gard. Ipoteza specialiștilor este că, în cursul serii, cineva a intrat pe o scară laterală și a făcut focul în pod. Norocul a fost că intervenția rapidă a pompierilor a diminuat prejudiciul. Pe de altă parte, lipsa gardului expune și copiii, iar problema trebuie rezolvată de urgență“, spune Cosmin Tabără.
Conform viceprimarului, în această dimineață au început reparațiile la acoperiș. “Astăzi dimineață s-a intervenit de către Primăria Timișoara, s-au început reparațiile, iar în 2-3 zile estimez că acoperișul va fi remediat în mare parte, fiind o lucrare de urgență. Cu toate astea, reparația gardului nu ne dă garanția că nu se va intra în viitor prin efracție și cred că ar trebui gândit un sistem de supraveghere video pentru toată instituțiile de educație: creșe, grădinițe și școli. Toate conectate la Poliția Locală, pentru a se putea interveni atunci când e cazul. Cred că este un sistem mai ieftin și mai util, modern, de supraveghere decât cu paza asigurată de un om pe timp de noapte“, mai spune Tabără.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *