O zi românească, la Bruxelles

O zi românească, la Bruxelles

- in Locale, Social, Stiri
0

În cadrul vizitei delegației de aleși locali din județul Cluj, la Parlamentul European, europarlamentarul Maria Grapini a fost invitată la o întâlnire directă, marți, de informare reciprocă.

Aleșii locali au fost interesați să afle lucruri noi decise la nivel european în același timp au ridicat probleme legate de greutatea atragerii fondurilor europene.

Europarlamentara Maria Grapini i-a informat pe aleșii locali despre Pactul Ecologic și impactul pe care îl va avea, despre noul fond de investiții înființat pentru atenuarea efectului aplicării Pactului Ecologic. De asemenea, i-a informat despre posibila condiționalitate nouă adăugată la alocarea fondurilor europene – funcționarea statului de drept. Europarlamentara a insistat pe nevoia de informare corectă a românilor, nevoia de înțelegere a competențelor UE și cele naționale și de pregătire a proiectelor pentru infrastructura mare.

O zi de marți excelență! Pentru mine a fost o zi românească, la Bruxelles. După ce m-am întâlnit cu români din Suceava, Ialomița, Timiș, Cluj, am încheiat seară extraordinar: o întâlnire cu doamna Lucia Hossu Longin îți șterge oboseală, durerea…. Am participat la lansarea uneia dintre multele cărți scrise, dar și a unui film! Memorialul durerii film făcut de această mare doamna a României – scriitor, cercetător, istoric – trebuie să se includă în manualele școlare și în toate bibliotecile din România! Generația tânăra trebuie să cunoască adevărată istorie! Mă înclin în față dumneavoastră, dragă doamna Lucia Hossu Longin și mă rog la Dumnezeu să aveți viață lungă și putere să mai lăsați istoria scrisă următoarelor generații!”, este mesajul lui Grapini.
Gh. MIRON