O structură de 70 metri, împinsă pe sub liniile de cale ferată pe șantierul pasajului Solventul din Timișoara

O structură de 70 metri, împinsă pe sub liniile de cale ferată pe șantierul pasajului Solventul din Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
1

În scurt timp, începe cea mai dificilă și complexă etapă de pe șantierul pasajului Solventul. Potrivit Primăriei Timișoara, este vorba de etapa de construire a chesonului, o structură în lungime de aproximativ 70 de metri și 28 metri lățime.

Împingerea chesonului se va realiza pe sub zece linii de cale ferată, circa 70 de metri, fără întreruperea circulației feroviare. Operațiunea va avea loc dinspre rampa de pe strada Gării spre rampa de pe Calea Bogdăneștilor, iar constructorul și-a asumat că va fi gata la finalul acestui an. Dominic Fritz a participat la o ședință de lucru în timpul căreia s-a discutat despre această operațiune.

Investiția din zona Solventul e una din cele mai mari din istoria orașului, ca să degrevăm traficul din Timișoara și să conectăm zona de vest cu restul orașului. Nu facem aici o autostradă urbană, ci un culoar de mobilitate cu alternative de transport pentru toată lumea – tramvai cu linii înierbate, piste de biciclete, carosabil, trotuare. Conectăm mai bine zona Ronaț, cu tot cu Mehala și Bogdăneștilor, de oraș. Este un proiect pentru întregul oraș, care va îmbunătăți sistemul de mobilitate al Timișoarei”, a declarat primarul Dominic Fritz

Per ansamblu, lucrarea este realizată în proporție de aproape 45%. În prezent, pe rampa de pe strada Gării sunt executate mai multe lucrări, precum nivelarea platformei și forajul din interiorul incintei pereților mulați. Pe rampa de pe Calea Bogdăneștilor sunt în execuție mai multe lucrări, printre care turnarea betonului de egalizare, în vederea realizării grinzii de coronament.

La finalul investiției, pasajul în lungime de 87 metri, cu șosea cu două benzi pe sens, linie dublă de tramvai, trotuare și piste de biciclete, va asigura legătura între Dâmbovița și Ronaț. Construcția pasajului Solventul are o valoare de 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul „Anghel Saligny”.

1 Comment

  1. Domnule Claudiu Dobre, va reamintesc ca cea mai importanta investitie din orasul nostru, a fost realizata cand toata infrastructura din centrul orasului a fost modernizata si transformata in zona pietonala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *