O siriancă a născut la Timișoara, la câteva ore după ce a fost prinsă de polițiștii de frontieră

O siriancă a născut la Timișoara, la câteva ore după ce a fost prinsă de polițiștii de frontieră

- in Eveniment, Locale, Stiri
0
bebelus

O tânără siriancă a născut la Timișoara, imediat după ce a fost prinsă de polițiști că trecut ilegal frontiera.

Totul s-a întâmplat miercuri seara când polițiștii au observat în localitatea de frontieră Soca, trei cetăţeni străini care nu își justificau prezența în apropierea graniţei cu Serbia. “Deoarece femeia era însărcinată și acuza dureri, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale. Femeia a fost transportată la un spital din Timișoara unde a născut o fetiță”, transmit reprezentații Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi bărbați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, având vârste de 14 și 22 de ani. Bărbatul adult este soțul femeii, iar minorul este verișorul său. Aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, iar cele trei persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție în România.