O nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească, la Mitropolia Banatului

O nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească, la Mitropolia Banatului

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Mitropolia Banatului va organiza o nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească – în perioada 19 – 24 octombrie, în conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod.

La examenul de capacitate preoţească se pot înscrie doar licenţiaţii în Teologie Pastorală, cei care doresc hirotonia întru preot. Întrucât examenul de capacitate preoţească are valabilitate un an de zile pentru cei care au obţinut media sub 9,00 şi doi ani valabilitate pentru cei care au promovat cu cel puţin media 9,00, se pot înscrie şi candidaţii care au depăşit condiţiile enunţate.

Înscrierea se va face la Centrul eparhial (la Sectorul învăţământ) în perioada 5-16 OCTOMBRIE a.c. Dosarul de înscriere va cuprinde:

  1. a) cerere către Înaltpreasfinţia Sa, † IOAN, Arhiepiscopul Timișoarei şi Mitropolitul Banatului;
  2. b) copii după actele de studii: diplomă de licenţiat în teologie pastorală, diplomă de master, diplomă doctorat şi foile matricole, certificat modul psihopedagogic;
  3. c) copie B.I./C.I.;
  4. d) Curriculum Vitae;
  5. e) recomandarea preotului duhovnic;
  6. f) dovadă de la Centrul eparhial că nu are impedimente canonice la hirotonie.

Cursuri de pregătire a candidaţilor pentru examenul de capacitate preoţească se vor organiza și susţine în perioada 19 – 24 octombrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *