O nouă școală la Timișoara, în clădirea fostului Liceu Agricol

O nouă școală la Timișoara, în clădirea fostului Liceu Agricol

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

În zona de nord a Timișoarei va apărea, în viitor, o nouă școală. Unitatea de învățământ va fi amenajată în clădirea fostului Liceu Agricol. Asta după ce Primăria Timișoara a recuperat în patrimoniul orașului imobilul. Inițial, acesta a fost dat Ministerului Educației în 2015 pentru a fi reabilitat și transformat în sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Deoarece investiția nu s-a materializat, imobilul s-a degradat și necesită serioase lucrări de reabilitare.

Timișoara se dezvoltă și va continua să se dezvolte înspre nord. Asta înseamnă că nevoile actuale de spații pentru elevi se vor accentua. Tocmai de aceea, răspunsul pentru următorii ani îl pregătim de azi. Am purtat discuții extinse cu inspectoratul să recuperăm această clădire și să investim în ea. Avem școli în reabilitare, avem clădiri noi în construcție, dar în același timp pregătim și proiectele pentru viitor, iar fostul Liceu agricol se numără printre ele. Trebuie să îmbogățim infrastructura școlară. Este clar că avem nevoie școli noi în oraș”, a declarat primarul Dominic Fritz.

La solicitarea Primăriei Timișoara, Guvernul a emis o hotărâre, publicată vineri în Monitorul Oficial, prin care corpul A al fostului Liceu Agricol revine administrației locale. Acesta se află pe Calea Aradului nr. 56, vizavi de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”.

Din datele studiului „Infrastructura școlară 3.0. Școala mai aproape de tine“ reiese că, în Timișoara este nevoie de construcția a încă două școli: în zona de nord și în zona de sud. Repunerea în circuitul educațional al clădirii fostului Liceu Agricol va soluționa una dintre problemele mari ale orașului: nevoia pentru spații educaționale, în special cele de învățământ primar și gimnazial în zona Calea Aradului”, a informat Primăria Timișoara.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *