O noua sala si un nou teren de sport pentru Scoala Gimnaziala Nr. 25 din Timisoara

O noua sala si un nou teren de sport pentru Scoala Gimnaziala Nr. 25 din Timisoara

Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 25 din zona Girocului beneficiază de o nouă sală de sport și un nou teren. Lucrările au fost finalizate, iar Primăria Timișoara a efectuat recepția lucrărilor. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 11 milioane de lei, din care peste opt milioane de lei finanțare europeană, restul fiind acoperiți din bugetul local.

Investim 20% din bugetul de dezvoltare al Timișoarei în educație. O parte din bani merg spre construcția a 84 de clase și mai multe săli de sport la unitățile de învățământ, atât la școli centrale, cât și la cele de cartier. Obiectivul nostru este să oferim fiecărui copil condiții egale de studiu, indiferent de școala la care merge”, a spus primarul Dominic Fritz.

O parte de din echipamentele sportive au sosit deja. Sala și terenul de sport vor fi dotate cu: mingi de fotbal, baschet, handbal, medicinale; porți handbal; coșuri de baschet; echipament pentru badminton; echipament pentru tenis de masă.

Dotările includ, de asemenea, o tabelă de marcaj interioară și una exterioară, aparate de fitness, spaliere de lemn, saltele, capre sărituri, cal cu mânere. Valoarea dotărilor sportive se ridică la peste 80.000 de lei. Procedura de achiziție pentru mobilierul necesar, inclusiv scaunele din tribune, în valoare de peste 60.000 de lei urmează să fie relansată.

Elevii care învață la Școala 25, dar și alți copii din Timișoara vor beneficia de condiții optime pentru a face sport atât la interior, cât și pe terenul exterior. Școala va fi inclusă în programul Primăriei Timișoara „Deschidem curtea școlii”, prin care terenurile sau sălile de sport din unități de învățământ pot fi utilizate de elevi. În prezent, 12 școli din Timișoara sunt înscrise în acest program, care permite elevilor să utilizeze infrastructura sportivă a unităților de învățământ, pentru a face mișcare, gratuit. după încheierea orelor”, a informat Primăria Timișoara.

Lista școlilor, programul de acces și regulamentul de utilizare pot fi consultate AICI!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *