O nouă ediție a Taberei de pictură pe sticlă „Icoana în suflet de copil” a avut loc la Șag

O nouă ediție a Taberei de pictură pe sticlă „Icoana în suflet de copil” a avut loc la Șag

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, în perioada 18 – 23 iunie,  la Parohia Şag, a avut loc a II-a ediţie a Taberei de pictură pe sticlă „Icoana în suflet de copil”.

În prima săptămână de vacanță, copiii din parohia Șag, dar și din împrejurimi, au putut petrece un frumos timp în tinda bisericii a taberei. Prin această acţiune, Parohia Șag a dorit să acorde o atenţie specială copiilori ataşaţi de valorile Bisericii şi dornici să împărtăşească şi altora din credinţa şi dragostea lor pentru Dumnezeu.

Prin activităţile propuse s-au avut în vedere cunoaşterea şi înţelegerea valorilor tradiţionale creştine, precum şi dezvoltarea creativităţii în rândul lor. Programul taberei de creaţie a avut drept obiectiv implicarea elevilor în mai multe activităţi: participare la programul de rugăciune, atelier de creaţie – icoane pe sticlă, expoziţie de icoane pe sticlă, activităţi recreative, dialoguri pe teme religioase, precum şi pelerinaje de o zi la mănăstirile: Dobreşti, Luncanii de Sus, Româneşti şi Fârdea.

Tabăra s-a încheiat duminică, 23 iunie, după Sfânta Liturghie, când toți participanții au primit diplome și premii din partea pr. Băran Florin Ioan, coordonatorul acestei tabere.

Tabăra de creație a fost organizată de Arhiepiscopia Timişoarei, prin Parohia Șag, în colaborare cu Primăria Comunei Șag și Consiliul Local Șag,  fiind  inclusă pe agenda culturală 2019 a Primăria Comunei Șag.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *