O nouă dezbatere a ATCCE într-un spațiu neconvențional

O nouă dezbatere a ATCCE într-un spațiu neconvențional

- in Locale, Social, Stiri
0

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană a continuat marți, 17 iulie, seria dezbaterilor publice purtate în jurul unor subiecte de importanță și actualitate europeană, într-un spațiu neconvențional și relaxant.

De data aceasta evenimentul din cadrul proiectului Café 21 a avut loc, la Casa Tineretului – în spate, în spațiu amenajat de tineri pentru tineri. Temele în discuției au fost: Orașul prin ochii tinerilor. Cum văd tinerii Timișoara peste 10 ani? Cum vor să arate orașul? Ce fel de infrastructură sau facilități să existe și, cel mai important, cum putem transforma împreună Timișoara în ceea ce tânără generație își dorește?

De ce a fost aleasă această temă? Simona Neumann, directorul ACCE Timișoara a spus: “Evenimentul a fost organizat de tineri pentru tineri. Noi i-am sprijinit. De data aceasta moderatori au fost tinerii. E o colaborare între Timișoara 2021 și FITT. Ne dorim să atragem tinerii să se implice mai concret și mai intensiv în programul Timișoara 2021. Tineretul este foarte important din prisma Capitalei Culturale Europene, fiindcă acest program mizează în primul rând pe viitor, iar tinerii de azi vor fi adulții și viitorul de mâine”.

Au participat, în calitate de speakeri: Mihai Vilcea – președintele Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), Mateea Marin – Engagement Unit, TM2021, Laurențiu Pleșa – director Teatrul Merlin (Teatrul pentru Copii și Tineret). Pauzele au fost asigurate de muzica formației: Youth Gang și Grave for Sale. Următoarele întâlniri din seria Café 21 vor avea următoarele teme de discuție:  CAFÉ 21 #10 – Teatrul și democrație, CAFÉ 21 #11 – Hrană și comunitate, CAFÉ 21 #12 –  Orașul și apa, CAFÉ 21 #13 –  Ritual și religie.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *