O nouă campanie marca Asociația Acasă în Banat. Dar din dar pentru familiile defavorizate

O nouă campanie marca Asociația Acasă în Banat. Dar din dar pentru familiile defavorizate

- in Locale, Social, Stiri
0

Asociația Acasă în Banat demarează o campanie de susținere a familiilor defavorizate, aflate într-o situație extrem de dificilă în această perioadă în care toată lumea se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Mai multe familii aflate în pragul sărăciei din mediul rural din județele Timiș și Caraș Severin vor primi pachete cu alimente neperisabile, legume și fructe, dar și produse de igienă. Foarte multe persoane au fost afectate, se află în șomaj, le-au scăzut veniturile sau pur și simplu nu au pe nimeni care să le dea o mână de ajutor. Sprijinul oferit le va ajuta să treacă mai ușor peste această perioadă.

Am primit foarte multe semnale că în zona rurală sunt foarte multe familii care au ajuns în situații extreme, fără venituri sau cu venituri mult reduse. De asemenea, sunt bătrâni care nu se mai descurcă în perioada asta și au ajuns la limita sărăciei. Așadar, am decis să intervenim, să dăm o mână de ajutor acestor familii”, a declarat Radu Trifan.Pachetele vor conține legume și fructe, cozonac, conserve, produse de bază și produse de igienă, săpun, detergenți. În limita posibilităților, Asociația va încerca să ofere familiilor și măști de protecție.Campania este susținută de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, prin fondul „Solidari în fața COVID-19”. a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Ne-am consultat cu partenerii noștri din ONG-uri și i-am întrebat cum arată izolarea în centrele pentru oamenii străzii, pentru victime ale violenței în familie sau pentru cei din rural care se bazau pe venituri din munca zilieră şi care azi nu mai pot ieși din case sau nu mai exista activități de munca care sa le solicite serviciile. Știm că urmează o perioadă și mai grea pentru comunitățile vulnerabile și am decis să ne unim forțele și să venim în sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi”, a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara. Persoanele fizice pot ajuta prin donarea de alimente neperisabile ambalate. Persoanele juridice pot face sponsorizări constând în alimente aflate în termen de valabilitate. Toate donațiile se vor face cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială. Asociația

Acasă în Banat poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email acasainbanat@gmail.com. De asemenea, puteți face o donație în contul Asociației în Banat, menționând numele campaniei: Dar din Dar.
Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22. PayPal: acasainbanat@gmail.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *