O nouă campanie de donare de sânge, la Timișoara

O nouă campanie de donare de sânge, la Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0
sange

“Din inimă, pentru viaţă” – acesta este numele campaniei iniţiate, cu mai bine de doi ani în urmă de către un grup de mame, ȋn colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara și cu Clinica Orthopedics.

Mămicile MMTCG au avut această iniţiativă oarecum spontan, dar, totodată, ca un răspuns la numărul mare de solicitări de sânge ce apăreau ȋn mediul online, pentru diverse persoane care aveau nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală sau o transfuzie.

Luna mai înseamnă cea de-a cincea campanie de donare de sânge MMTCG, ca de fiecare dată, acest eveniment ce vizează donarea de sânge fiind organizat în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara și cu Clinica Orthopedics.

Astfel, miercuri, 15 mai, începând cu ora 8.30, la Clinica Orthopedics din Timișoara, situată pe strada Arieș nr. 7, va demara acţiunea de donare de sânge propriu-zisă. Aproximativ 40 de femei, membre ale grupului, au răspuns prezent la acest eveniment.

Ştiind că sute de persoane au nevoie, zi de zi, de sânge pentru a rămâne în viață, pentru a trece cu bine peste intervenții chirurgicale sau a face faţă unor proceduri medicale dificile, cum sunt cele din categoria afecțiunilor oncologice, numeroase mămici au răspuns prezent şi s-au arătat dornice să ajute. Unele dintre ele au fost nevoite să renunţe din cauza unor probleme medicale, ȋn care donarea de sânge nu este permisă; altele dintre ele sunt deja fidele acestui eveniment, fiindu-ne alături şi la ediţiile precedente.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *