O nouă acțiune umanitară a Mitropolitului Banatului la Spitalul din Jebel

O nouă acțiune umanitară a Mitropolitului Banatului la Spitalul din Jebel

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Arhiepiscopia Timișoarei, prin Sectorul Social-Filantropic, a organizat la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, o acțiune umanitară, de întrajutorare a pacienților internați și abandonați de familiile lor în această unitate medicală.

La acest eveniment caritabil a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care, împreună cu părintele Ion Vasile Cheregi și părintele Marius Florescu, a înălțat rugăciuni în capela cu hramul „Sfântul Ioan Maximovici”, pentru toți pacienții și cadrele medicale truditoare din cadrul spitalului. După momentul de rugăciune, Înaltpreasfinția Sa a oferit, în semn de solidaritate, aproximativ 700 de pulovere celor 430 de pacienți, mai ales că în această perioadă temperaturile încep să scadă, dar și cadrelor medicale și personalului deservent.

Spitalul din Jebel este un spital al suferinței profunde. Am considerat că astăzi s-ar cuveni să slujesc și eu la acest altar al suferinței. Am adus peste 700 de articole de îmbrăcăminte pentru acești frați ai lui Hristos, dar și frați ai mei. Aici, am găsit oameni care, din 1962, nu au mai părăsit acest loc. Am găsit o femeie care la 18 ani a trecut pragul acestui spital și de atunci nu l-a mai părăsit. Mulți dintre pacienții de aici sunt abandonați de familiile lor. Cu toate acestea, la fiecare Liturghie oficiată în capela de aici, participă între 60-80 de pacienți. De asemenea, am venit să adresez mulțumiri medicilor de aici, pentru că ei își practică profesia lor într-un mediu cu totul deosebit. Tot respectul pentru medicii care îi ajută pe cei bolnavi să treacă puntea acestei vieți”, a spus Mitropolitul Banatului.

Dintre cei 430 de pacienți, mai mult de jumătate dintre ei sunt cazuri penale. „La ora actuală sunt 318 coduri penale internate. Dintre ei, aproximativ 70-80% sunt abandonați de familii”,  a spus Vidosav Mihailovici, managerul spitalului.