O mie de liceeni au fost fascinaţi de Universitatea Politehnică Timişoara

O mie de liceeni au fost fascinaţi de Universitatea Politehnică Timişoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea Politehnica Timișoara a devenit pentru trei zile o universitate a elevilor, deschizându-și porțile pentru 1000 de liceeni de clasele a XI-a și a XII-a, în cadrul proiectului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tau!”.

Aniela Sălăjan, PR UPT, a spus că acei 1.000 de elevi însoțiți de cadre didactice au petrecut trei zile la Timișoara, în perioada 27-29 martie, descoperind mediul universitar tehnic timișorean și oportunitățile de care pot beneficia devenind studenți ai Universității Politehnica Timișoara. Mai mult, ei au au fost informați cu privire la oferta de studii a universității, au văzut infrastructura sa impresionantă și au aflat de oportunitățile de carieră deosebite pe care studiile tehnice le aduc absolvenților chiar de la reprezentanți de seamă din mediul economic din regiune. De asemenea, elevii au participat la concursurile organizate de șase din cele zece facultăți din UPT.

Elevii s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți în cadrul concursurilor și extrem de interesați și entuziasmați, exprimându-și dorința de a deveni studenți ai universității. Eforturile celor mai buni dintre ei au fost răsplătite prin premiile oferite de companiile partenere UPT, susținătoare ale acestei manifestări.

Reprezentanții mediului de afaceri au fost prezenți atât la festivitatea de deschidere, cât și la cea de premiere, susținând inițiativa acestei universități de prestigiu. Printre personalitățile prezente se numără și următoarele: Radenko Prnja (director general la Flextronics), Horațiu Moldovan (președinte la LASTING Group), Silviu Doboși (director general la DOSETIMPEX), Dan Bedros (președintele Consiliului Științific Thales România), Christian von Albrichsfeld (director general la Continental România) și reprezentanți din parte BCR. Pe lângă acestea, eforturile universității au fost susținute și de alți actori importanți din mediul economic, ca de exemplu de: Aquatim, Hella, Zoppas Industries România, Microsoft, RETIM, NOVA TIM, Coca-Cola, Apaprod Deva și Gauss. „Această acţiune se încadrează în seria de manifestări dedicate aniversării a 95 de ani de tradiţie şi prestigiu academic, 95 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica Timişoara”, a conchis Aniela Sălăjan.

Gh. MIRON

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *