O mie de elevi sărmani din Timiș, ajutați la teme

O mie de elevi sărmani din Timiș, ajutați la teme

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
1

O mie de elevi sărmani din județul Timiș primesc o mână de ajutor importantă, cu scopul de a nu abandona școala. Kaufland, în colaborare cu United Way România, vine în sprijinul acestor copii prin organizarea programului „școală după școală”, în cadrul căruia sunt ajutați la teme.

Activitățile au loc în cadrul proiectului „Educație pentru viitor”, dedicat copiilor vulnerabili, părinților lor și cadrelor didactice care lucrează cu aceștia. Proiectul a început în luna mai a acestui an și se va încheia în luna iunie a anului viitor.

Pentru copii, organizăm școală după școală unde sunt ajutați să-și îndeplinească sarcinile școlare curente și remediale. Tot aici participă la activități de învățare non-formală. Înainte de a se așeza însă la teme, copiii primesc o masă caldă, esențială pentru succesul lor educativ, întrucât pentru o bună parte dintre ei aceasta este singura masă completă din zi”, a explicat Ada Gabor, office manager Timișoara, al United Way România.

La rândul lor, părinții participă la sesiuni de informare, consiliere și sprijin prin sesiuni de educație parentală precum și activități educaționale părinte-copil menite să încurajeze cititul în familie. Cadrele didactice iau parte la formări pentru a dobândi competențe în lucrul cu copiii și familiile vulnerabile: curs acreditat de Ministerul Educației și Cercetării și curs de dezvoltare a abilităților de literație și gândire critică la copii.

Nu în ultimul rând, pentru comunitate, au loc evenimente de promovare și dezvoltare a abilităților de citit și a importanței educației în 10 comunități, prin organizarea de ateliere de literație, lectură în spații publice colectă de cărți și distribuirea acestora către copiii din comunitățile vizate.

Cele trei centre comunitare în care copiii proveniți din familii vulnerabile participă la activitățile propuse se află în Timișoara, comunele Sânandrei și Izvin, precum și orașul Recaș. Celelalte șapte comunități în care se vor derula evenimentele de stimulare a literației sunt din sate din județul Timiș.

1 Comment

  1. Este uimitor sa vedem ca persoanele din aceasta comunitate se preocupa atat de mult de educatia elevilor saraci, oferindu-le o mana de ajutor cu scopul de a nu abandona cursurile scolare. Ma bucur foarte tare ca acesti copii beneficiaza de o masa calda si de sprijinul financiar atat al Kaufland, cat si al United Way Romania. Este un exemplu perfect de solidaritate si, prin scoala dupa scoala, de responsabilitate sociala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *